Pão Pita integral com rebentos de soja | Whole wheat Pita bread with mung bean sprouts

Deitar cedo e cedo erguer, dá saúde e faz o dia render.

Uma das razões que me fazem sentir grata por viver em Lyon é existir, todos os dias, mercados de rua em qualquer ponto da cidade. Hoje foi dia de sair de casa cedo em busca de frutas e legumes frescos, aleatoriamente. Só quando regresso com o cesto cheio é que começo a magicar algo para impressionar a família. E não é que o espanto é diário e positivo?

Hoje gratifico-a com:

ImagemPão Pita integral com rebentos de soja

  • 200 g de rebentos de soja
  • 1 cebola
  • 3 rabanetes (opcional)
  • 1 colher de sopa de óleo de girassol
  • 1 colher de sopa de vinagre de maçã
  • sal
  • orégãos
  • pimenta preta
  • 3 pães Pita integrais

Cortar a cebola ao meio e em semi-círculos. Dispôr as rodelas numa frigideira.

Lavar os rebentos de soja e colocar na frigideira. Lavar os rabanetes e cortá-los em finas rodelas. Adicionar ao preparado anterior. Por fim, juntar sal, orégãos e pimenta preta a gosto.

Saltear em lume brando.

Enquanto isso, preparar os pães conforme indicado na embalagem.

Desligar o fogão quando o preparado atingir o seu ponto desejado. Rechear os pães. Servir.

Early to bed and early rising, gives health and results in a profitable day.

One of the reasons that make me feel grateful to live in Lyon is that there are, every day, street markets anywhere in the city. Today was the day to leave early in the morning in search of fresh fruits and vegetables, randomly. Only when returning with the basket full, I begin to wonder about something to impress my family. And isn’t it the wonder daily and positive?

Today, I gratify them with:

Whole wheat Pita bread with mung bean sproutsImagem

  • 200 g mung bean sprouts
  • 1 onion
  • 3 radishes (optional)
  • 1 tbsp sunflower oil
  • 1 tbsp apple cider vinegar
  • salt
  • oregano
  • black pepper
  • 3 whole wheat Pita breads

Cut the onion in half and in half-circles. Arrange the slices in a skillet.

Wash the bean sprouts and place in skillet. Wash the radishes and cut them into thin slices. Add to mixture. Finally, add salt, oregano and black pepper to taste.

Sauté over low heat.

Meanwhile, prepare the bread according to package directions.

Switch off the stove when the mixture reaches your desired point. Fill the breads. Serve.

Advertisements
Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: