Bolo de banana e aveia | Oatmeal & banana cake

Em domingos chuvosos, nada sabe tão bem quanto um bom filme, um delicioso bolo e um chá aromático. Tudo reunido, no conforto do lar e da família, entre palavras e afetos, resulta uma tarde bem passada. Com um chá verde e jasmim, combina:

 

Bolo de banana e aveia037

  • 4 ovos
  • 100 mL de óleo de girassol bio
  • 1 iogurte natural
  • 1 chávena de puré de banana
  • 1 chávena de aveia em flocos
  • 150 g de açúcar
  • 250 g de farinha de trigo
  • 1 colher de sopa de fermento em pó
  • 1 colher de sopa de canela moída

 

 

 

Separe as claras das gemas e bata em castelo. Reserve. Bata as gemas com o açúcar até formar uma pasta homogénea, junte o óleo, o iogurte e o puré de banana. Misture bem durante 2 minutos. Adicione os flocos de aveia e as claras. Mexa, lentamente. Por fim, adicione a farinha, preparada com o fermento e a canela e bata tudo durante 2 minutos. Pode optar por revestir com papel vegetal ao invés de margarina e farinha. Verta o conteúdo e pulverize com flocos de aveia. Levar a cozer cerca de 40 min a 180ºC.

 

033Fatia atrás de fatia, o sujeito vai desaparecendo. De consistência fofa e húmida, foi vítima no seio  de três gulosos. Afinal, tudo tem outro sabor se for partilhado, especialmente quando há, como fundo, a chuva forte batendo nas portadas. Uma trinca e um arrepio quente.

On rainy Sundays, nothing feels better as a good movie, a delicious cake and an aromatic tea. All together, in the comfort of home and family, between words and emotions, results in a fantastic afternoon. With a green tea and jasmine goes:

 

Oatmeal & banana cake037

  • 4 eggs
  • 100 mL of sunflower oil bio
  • 1 natural yoghurt
  • 1 cup mashed banana
  • 1 cup rolled oats
  • 150 g sugar
  • 250 g of wheat flour
  • 1 tablespoon baking powder
  • 1 tablespoon ground cinnamon

 

 

 

 

Separate the whites from the yolks and beat in castle. Reserve. Whisk the egg yolks with the sugar until it forms a smooth paste, add the oil, yogurt, and mashed banana. Beat for 2 minutes. Add the oatmeal and egg whites. Stir slowly. Finally, add the flour with the baking powder and cinnamon and mix everything for 2 minutes. You can choose to cloathe the form with parchment paper instead of margarine and flour. Pour contents and spray with oat flakes. Bake about 40 minutes at 180 º C.

033

Slice after slice, the subject disappears. Of soft and wet consistency, it was the victim within three sweet tooth. After all, everything tastes different if shared, especially when, as background, the rain is knocking on the doorways. A crack and a hot chill.

Advertisements
Tagged , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: